ISTORIE

Infiintat in 1994, sprijina fermierii romani in accesarea fondurilor europene si in cresterea eficientei culturilor. Oferim atat soiuri valoroase autohtone din programul propriu de cercetare si din cel al unitatilor ASAS cat si soiri valoroase straine.

parteneri

  Parerea Fermierului 

ORZ ESTORIA

Razvan Tache, fermier Glina – jud. Ilfov

„Am obtinut peste 5 tone la orzul Estoria fara sa aplic ingrasaminte sau pesticide. Sunt foarte multumit de produsele lor. Anul acesta am luat samanta de ovaz, lucerna si porumb tot de la ITC.”

Bozea Marian, Bozmar SRL – jud. Giurgiu

„Estoria este un soi extraordinar, sunt foarte, foarte multumit. In 2018 am obtinut 6,7 to/ha, cu MH 80-82, ma ajuta foarte mult la valorificare, sa obtin un pret mai bun. La suprafata insamantata in toamna am avut parcele mai bine pregatite care au rasarit in toamna si parcele mai prost pregatite care au rasarit in primavara. Acum arata toate foarte bine, a infratit bine peste tot.”

GRAU JAGUAR

Andrei Bogdan I.I., fermier – jud. Braila

„Rezultatele la Jaguar au fost peste asteptari. A infratit foarte bine in primavara. Am obtinut 5,5 to/ha in 2018 cu o singura aplicare de ingrasaminte. Arata mult mai bine decat Sorrial.”

GRAU PITBULL

Itrom Trakt & Golden Agris, Inginer Fersedi Puiu – jud. Botosani

„Cumparam de 3 ani graul Pitbull de la ITC, s-a comportat bine, un soi foarte bun, stabil. Il avem si in acest an in cultura si se prezinta foarte bine.”

SOIA VIGO

Itrom Trakt & Golden Agris, Inginer Fersedi Puiu – jud. Botosani

„S-a comportat foarte bine, mai ales ca anul 2018 a fost un an secetos la noi, am obtinut 2,7 to/ha, am achizitionat si in 2019 soia Vigo, dar si mazare si orzoaica.”

RAPITA PERLA

Preda George I.I., fermier Rovine – jud. Ialomita

„Am cumparat samanta romaneasca de la ITC de rapita, mustar si de floarea-soarelui, dar am gasit la ei si soiuri straine la preturi de producator. In anul 2018 am obtinut 2,13 to/ha la Perla, iar la hibridul de la Monsanto am obtinut 2,3 to/ha, sunt foarte multumit (vecinii mei au obtinut aproximativ 1,5 to/ha).

In toamna anului 2018 am folosit semanatoarea de la Amazone cu pregatire teren si incorporare ingrasaminte. O suprafata cu pregatirea terenului prin discuire, unde rasarirea este foarte slaba (hibridul de la Monsanto) si o suprafata de teren care a fost semanata direct in miriste, aici rasarirea este foarte buna si cultura arata foarte bine (soiul Perla).”

GRAU IRIS 12

Moga E. Alexandru I.I., fermier – jud. Constanta

„Am cumparat graul Iris 12, arata foarte bine asa ca l-am recomandat si vecinilor mei. La ITC am gasit produse de calitate la preturi de producator. Recomand cu toata sinceritatea acest furnizor pe care m-am bazat pe intregul proiect AFIR 4.1 si care imi da increderea sa mai aplic la un altul.”