Anii agricoli vin cu provocari speciale pentru fermierii care mizeaza pe cerealele paioase. Printre acestea, fie faptul ca graul de toamna nu poate sa insamanteze, fie cazul in care este afectat de conditiile pedoclimatice dificile. In aceste situatii, ITC Seeds are o alternativa economica deosebita, si anume soiul Jarissa.
Soiul de grau de primavara Jarissa, din portofoliul ITC Seeds, a fost lansat in 2018, cu obiectivul principal de a obtine un soi cu randament ridicat si calitati superioare pentru panificatie. De altfel, pentru a sublinia acest lucru, Jarissa vine cu un continut de proteina de peste 14% si un nivel de gluten care depaseste 30%.
Vezi intreg articolul despre Graul Jarissa, aici.
Selectionat pe baza randamentelor din sudul tarii
“Este o genetica slovaca, dar care este cultivat, cu precadere, in zonele calde ale Europei: Grecia, Bulgaria, sudul Romaniei. Am selectionat graul Jarissa in functie de randamentele pe care le-a avut si in functie de tipologia sa fata de climatul pe care il avem in sudul Romaniei. Am urmarit, in primul rand, sa poata sa aiba un ciclu scurt de vegetatie, sa poata sa reziste la seceta si arsita pe sfarsit de vegetatie, sa aiba un randament ridicat si calitate de panificatie”, a explicat Beatrice Tavares, fondator ITC Seeds.