Soia VIGO

Grupa de maturitate I

Genetica ITCseeds

Beneficii

  • soi autohton, creat de ITC, adaptat conditiilor climatice din Romania;
  • potential de productie peste 4 to/ha;
  • este tolerant la seceta si la principalele boli ;
  • continutul mediu in proteina bruta este de 40,98%;
  • continutul mediu in ulei este de 22,31%;
  • productia medie de proteina obtinuta este de peste 1200 kg/ha;
  • productia de ulei este de peste 890 kg/ha.

Productii obtinute

SOIA VIGO

Caracteristici

  • planta este medie;
  • insertia pastailor de la baza este de 12-15 cm ceea ce reduce pierderile la recoltare;
  • prezinta rezistenta buna spre foarte buna la cadere si scuturare;
  • samanta este de marime mijlocie si de forma sferica;
  • se poate cultiva in zonele favorabile culturii soiei din sudul si vestul tarii.

Parerea fermierului

Dl. GheorgheTataru, Agromec Budesti, jud. CL

“Soia Vigo este un soi bun, nu a intrat in perioada de seceta, are statura frumoasa. Il am in vedere pentu anii urmatori”

Dna Gabriela Dascalu , Agroeuroserv, jud. IL:

“Vigo arata foarte bine in vegetatie. Ar fi trebuit sa o recoltez mai devreme. Am obtinut 2500 kg. Foarte frumoasa si bogata. Am cumparat si anul acesta.”