Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Lovrin – Un profit de un milion de euro cu samanta 100% romaneasca!

Mazare de Primavara ESO

Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Lovrin a gazduit in 25 mai 2017 cea de a doua editie a Zilei Campului de Cercetare. Eveniment de succes la care au participat sute de fermieri, membri ai lumii academice si reprezentanti ai mai multor companii de inputuri, echipamente si utilaje.

Colaborari cu firme private din tara si din afara:

Colaborarile cu firme private sunt mult mai diversificate. O parte din samanta mergand si la export, aceasta varietate de surse de finantare reprezentand un factor de securitate financiara pentru entitatea de cercetare.

Directorul Horablaga incearca sa extinda contractele SCDA Lovrin cu o gama cat mai variata de companii. Pe specii variate: ”Mai avem semanat orz Artemis, care desi nu e creatia noastra, e tot din reteaua ASAS-ului, de la Fundulea, avem soia Felix de la Statiunea Turda, mazarea Vedea de la Teleorman si lucerna de la Fundulea.

Pe acestea le multiplicam, insa cel putin pentru lucerna de la Fundulea am primit samanta amelioratorului si o sa o ducem noi pana la C1 pentru vanzare.

Mai avem si mustar. E tot un soi romanesc, Alex, de la ITC, creat de echipa domnului Gheorghe Nedelcu, care merge foarte bine.

Data fiind evolutia pozitiva a tuturor indicatorilor entitatii de cercetare, directorul Marinel Horablaga spera, in conditiile in care nu vor aparea surprize neprevazute de natura climatica si de evolutie a preturilor, la un profit, in premiera, de 1 milion de euro, pentru SCDA Lovrin.

 

Puteti citi intregul articol aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AI AFLAT DE OFERTELE NOASTRE?

Reducere la Rapita Perla

Rapita Perla

Pentru detalii ne puteti contacta la vanzari@itcseeds.ro sau 0723 266 669

sau

Aboneaza-te la Newsletter si vei fi afla primul despre ofertele noastre

Oferta seminte certificate Toamna 2019