ORZ – MALTEA

Soi semitimpuriu de primavara

Beneficii

  • rezistent la arsita, seceta si sistavire;
  • rezistent la cadere ridicata;
  • rezistent la fainare (gena MLO) si rugina;
  • screening peste 2.5 mm intre 96%-98%;
  • excelente calitati de bere;
  • continut mediu de proteina 10,8 %;
  • productii realizate in conditii de seceta 5 to /ha.

Caracteristici

  • inaltimea plantelor de 68-75 cm;
  • MMB 50.4 g;
  • potential de productie peste 8 to/ha;
  • se recomanda cultivarea in toate zonele favorabile orzului;
  • densitatea la semanat;
  • perioada optima: 350-400 boabe germinabile/m2;
  • semanat tarziu: 380-450 boabe germinabile/m2.

Indici pentru bere

  • Protein level 10.8% (++++);
  • Extract 83.1% (++++);
  • Relative extract 41.4% (++++);
  • Kolbach index 42.7% (++++);
  • Diastatic power 329 j. WK (++++);
  • FAN of 81.3% (++);
  • Friability 86% (++++).
MALTEA