Mazare de toamna Frosen – Lot Semincer ☘️

Mazare Frosen

Mazarea de toamna are potentialul de a valorifica mai bine umiditatea acumulata in sezonul rece si de a evita efectul nefavorabil al temperaturilor ridicate care pot surveni la inflorire.

Inceputul lunii aprilie

Dupa aproximativ 10 zile

Mazarea e un fel de comoara, pentru ca sta ascunsa

gREGOR mENDEL, calugarul care a pus bazele geneticii

Gregor Johann Mendel a fost om de știință, călugăr Augustinian și stareț al mănăstirii Sf. Thomas în Brno, margraviatul Moraviei. Mendel sa născut într-o familie de limbă germană din partea sileziană a Imperiului Austriac și a obținut recunoașterea postumă ca fondator al științei moderne a geneticii. Aruncați o privire mai jos pentru 30 de lucruri mai interesante și fascinante despre Gregor Mendel.

1. Deși agricultorii știau de-a lungul mileniilor că încrucișarea animalelor și plantelor ar putea favoriza anumite trăsături dorite, experimentele de plante de mazare de la Mendel, efectuate între anii 1856 și 1863, au stabilit multe dintre regulile de ereditate, care sunt denumite în prezent legile moștenirii mendeliene.

2. Mendel a lucrat cu șapte caracteristici ale plantelor de mazăre: înălțimea plantei, forma și culoarea podului, forma și culoarea semințelor și poziția și culoarea florilor.

3. Mendel a arătat că, atunci când un adevărat mazăre de reproducere galbenă și un adevărat mazăre verde de reproducere au fost crescute în încrucișare, descendenții lor au produs întotdeauna semințe galbene.

4. El a publicat lucrările sale în 1866, demonstrând acțiunile unor „factori” invizibili, care se numesc acum gene, determinând în mod previzibil trăsăturile unui organism.

5. Semnificația profundă a operei lui Mendel nu a fost recunoscută până la începutul secolului al XX-lea, cu redescoperirea legilor sale.

6. Erich von Tschermak, Hugo de Vries, Carl Correns și William Jasper Spillman au verificat în mod independent mai multe dintre descoperirile experimentale ale lui Mendel, introducând în epoca modernă a geneticii.

7. Mendel sa născut în Heinzendorf bei Odrau, în Moravia.

8. A crescut pe o fermă care a fost în familie de peste 130 de ani.

9. Din 1840 până în 1843, a studiat filosofia și fizica la Facultatea de Filosofie a Universității din Olomouc.

10. Mendel sa alăturat Friarilor Augustiniene și ia luat numele Gregor.

11. A devenit preot în 1847 și profesor de liceu în 1849.

12. Din 1851 până în 1853, Mendel a participat la Universitatea din Viena, unde a studiat biologia, chimia și fizica.

Intreaga poveste aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caini - Anunturi adoptii caini
OFERTA DE TOAMNA 2022

Oferta de toamna 2022 - Descarca aici

pamantul-si-apa-2

Pentru detalii ne puteti contacta la vanzari@itcseeds.ro sau 0723 266 669

sau

Aboneaza-te la Newsletter si vei fi afla primul despre ofertele noastre :)

Oferta seminte certificate Toamna 2022