Dialog cu fermierii – Aprilie 2017 – Revista Agrimedia

Pesticide

„- Care sunt problemele sectorului pe care il reprezentati?”

„- Considerati ca fungicidele influenteaza in mod pozitv productia de grau?”

 

Gheorghe Nedelcu ITCseedsGheorghe Nedelcu, administrator SC ITC SRL, localitatea Popesti Leordeni, judetul Ilfov

„Productia de grau este influentata si de pregatirea terenului, de cantitatea de ingrasaminte chimice administrate. Dar si de tratamentele pe care le aplici, adica de tehnologie. Fara nici un pic de dubiu, aplicarea fungicidelor are impact semnificativ pentru ca astfel stapanesti atacul bolilor.

Numarul de tratamente efectuate cu produse de protectia plantelor este in functie de conditiile meteorologice si, daca ne referim si la insecticide, de atacul insectelor. Pentru controlul daunatorilor din cultura de grau aplic un tratament. Sunt situatii cand trebuie sa aplici un insecticid sau un fungicid in toamna, cand aceasta este mai lunga si semeni devreme. Anul trecut, de exemplu, nu am aplicat in toamna tratamente pentru ca nu au fost conditii care sa ne oblige sa le efectuam.

Este necesar insa, ca in primavara sa se aplice un tratament cu un insecticid si unul cu fungicid.  In cadrul fermei efectuez un tratament, maximum doua cu fungicide. Sporul de productie pe care il obtii este semnificativ. Dar variaza de la un an la altul si in functie de conditiile pedoclimatice specifice zonei. Nu vorbesc despre o diferenta de productie de 100-200 kg/ha, ci chiar de tone la hectar. Productia medie pe care o realizam la cultura de grau este de 7 tone/ha. In cadrul fermei, cultivam grau pe o suprafata de 300 de hectare, dintr-un total de 800 ha.

Folosim in totalitate soiuri romanesti, suntem producatori de samanta, iar valorificarea este asigurata.“

 

Puteti citi intreg articolul, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caini - Anunturi adoptii caini
OFERTA DE TOAMNA 2022

Oferta de toamna 2022 - Descarca aici

pamantul-si-apa-2

Pentru detalii ne puteti contacta la vanzari@itcseeds.ro sau 0723 266 669

sau

Aboneaza-te la Newsletter si vei fi afla primul despre ofertele noastre :)

Oferta seminte certificate Toamna 2022